Jsem-Pes

Navigace
Domů
Magazín
Kalendář

Rozhovor - Dark v Darklands


Autor: Igy & Dark
Přidáno: 1. 4. 2020

Po návratu český výpravy do Antverp na soutěž Mr. Puppy Evropy 2020 jsem se rozhodl zeptat Darka, našeho Mr. Puppy ČR 2020, na pár otázek o cestě i titulu.


1. Čtyři měsíce pryč, třetinu tvého období máš za sebou. Jak svůj titul zatím zvládáš a vnímáš?

Abych pravdu řekl, tak zpočátku titul zastínily blížící se svátky vánoční a následně jsem na to navázal zkouškovým obdobím ve škole. Během února jsem se začal postupně připravovat na cestu do Darklands v Antverpách. Do této doby jsem se bohužel neúčastnil mnoha akcí, protože na přelomu roku jich ani mnoho není - většina je spíše na jaře / na podzim.

Titul vnímám především jako reprezentační věc a možnost ukázat nás trochu po EU, ale titul není vše. Řekl bych, že je to pouze taková pomůcka a například v Darklands nás velmi úspěšně reprezentovali všichni zúčastnění Češi a rozhodně jsme se tam ani v davu neztratili.

2. Jak vnímáš českou komunitu pejsku? Co se ti líbí a co by potřebovalo změnit?

Jako velkou, zajímavou a hravou. Vždy je někdo s kým se dá pokecat a případně poradit. Asi bych v dnešní době neřešil, co by potřebovalo změnit, určitě se něco najde a né každý se navzájem snese, ale myslím, že obecně jsou k sobě všichni celkem tolerantní.

3. Šel jsi do soutěže s nějakým plánem, co chceš stihnout? A daří se?

Původně jsem doufal, že budu pořádat nebo pomohu pořádat zajímavé akce pro ostatní. Povedlo se nám s Refdou uspořádat lednovou laser game a další byla plánována na jarní měsíce. Bohužel se situace ve světě i v ČR změnila a většina akcí musela být zrušena nebo posunuta a budoucnost dalších akcí je aktuálně ve hvězdách…

Stále si pohrávám s myšlenkou na letní stanovačku a v závislosti na vývoji situace během dubna možná udělám anketu, jestli by o ni byl dostatečný zájem.


4. Jednou z povinností Mr. Puppy je cesta do Antverp na Darklands a Mr. Puppy Evropy. Už jsi byl na nějaké takové akci jako DarkLands? Těšil ses?

Byl jsem loni na Folsomu v Berlíně a na několika menších akcích po EU, ale Darklands je trochu jiný typ akce, kde je velká část programu na jednom místě uvnitř obří haly. Abych pravdu řekl, tak jsem se cesty celkem bál. Nemám moc rád létání letadlem :-).

5. Připravoval ses nějak na evropské kolo a vůbec na cestu?

Hned jak mi to časové možnosti dovolili, tak jsem začal trénovat angličtinu včetně využití Duolinga. Neustále jsem přemýšlel nad scénkou a hudbou pro ni. Zároveň jsem měl spoustu práce s balením a vyřešením zaměstnání / školy. V té době začínala všeobecná panika a musel jsem souhlasit s home office v práci a s tím, že na dva týdny nebudu chodit do školy, což nebylo snadné ze dne na den vyřešit. Na poslední chvíli jsem si rozmýšlel, jestli by nebylo lepší celou akci zrušit. Nebylo to kvůli tomu, že bych se bál nakažení, ale protože mi to způsobilo mnoho problémů v pracovním i osobním životě.

6. Cestoval jsi sám nebo jsi měl doprovod?

Cestovali jsme ve skupině asi deseti lidí a bydleli jsme ve stejné budově ve dvou bytech. Na samotné akci jsem potom potkal řadu dalších Čechů i Slováků, kteří dorazili vlastní cestou.

7. První akce byla výlet na lodi? Jak to probíhalo? Prohlédl sis Antverpy nebo to bylo spíš společenské?

Bylo to velmi společenské. Na loď jsem vyrazil se dvěma českými pejsky a bohužel jsem na ni musel utíkat ihned po vystoupení z vlaku v Antverpách, abychom to stihli. Na lodi jsem se poprvé osobně seznámil s organizátory a s mistry z ostatních států. Plavba to byla zajímavá a poprvé jsem byl na lodi. Párkrát jsme vyšli ven a koukali po okolí, ale protože byla zima a foukalo, tak jsme většinu času trávili uvnitř.

8. A teď už k Darklands. Kdy jsi tam dorazil?

Poprvé jsem se do Darklands dostal až k večeru po výletu na lodi a cestě na byt, abych si konečně vybalil. Vzhledem k tomu, že jsem se tam dostal až večer, tak jsem nezastihl denní program a stánky, ale za to jsem dorazil na večerní párty. Ta byla celkem zajímavá a obecně je ten prostor obří a všude samý fetish.

9. A co Camp K-9? Líbil se ti? Trávil jsi tam hodně času?

Do něj jsem se dostal poprvé až druhý den, protože první jsem ho nestihl. V tu chvíli jsem potkal na baru barmana Hacka a dali jsme si u něj pár piv. Bohužel jsem se tam moc nezdržel, protože jsem si chtěl projít ostatní stánky, kterých je tam snad milion. Následně jsem brzo musel zpět na apartmán, abych s Drexem nacvičil vystoupení na neděli.


10. Teď už k soutěži - Jak probíhala? A byl to velký stres, v porovnání s českým kolem?

Vše začalo tím, že jsem se v průběhu noci dozvěděl, že Itálie vstupuje do karantény a jeden ze soutěžících (Wyatt) musel bohužel zrušit účast několik hodin před začátkem a vrátit se za rodinou do Itálie.

Stres to byl hodně velký, protože se začínalo už od rána, kdy jsme dostali instrukce, následovaly zkoušky vystoupení a zároveň si nás postupně volali na pohovor s porotou. Ten byl celkem v přátelském duchu a měl jsem u něj Ritchiho na pomoc s překladem.

Potom následovalo otevření Darklands naše postupné představení publiku. Potom následoval proslov každého soutěžícího a po dalším krátkém programu následovala naše představení a potom prodej lístků do tomboly. Závěrem bylo hlasování a vyhlášení vítěze, které pokračovalo společným focením v Camp K-9 a večeří v restauraci.

11. Jsi spokojen se svou účastí? Co bys doporučil dalším soutěžícím, nebo i organizátorům?

Vzhledem ke všemu co se dělo okolo, tak ano. Jen mě mrzí, že jsem zamrznul při proslovu, což jsem se snažil napravit alespoň při ostatních částech soutěže a především při mém představení, při kterém mi hodně pomohl Drex.

Myslím si, že je celkem dobré, že celou soutěž uspořádali v jednom jediném dni, i když to byl chvilkami trochu zmatek, ale s tím se při tak velké a náročné akci asi musí počítat.


12. Měl jsi čas poznat i jiné kluby nebo přímo Antverpy?

Užil jsem si noční procházku Antverpami z Darklands na byt, ale tou dobou jsem byl celkem unavený. Bylo to někdy ve dvě hodiny v noci a celý den jsem byl na nohou na lodi a pak na párty v Darklands. Byt byl přibližně tři kilometry daleko a celou dobu jsme to chodili pěšky, takže jsem si Antverpy prošel několika různými cestami.

Po soutěži jsem v noci z neděle na pondělí mobilizoval poslední zbytky sil a šel jsem nakouknout do The Boots na afterparty. To bylo poprvé, co jsem si mohl oddychnout, nikam nespěchat a podívat se kam chci. Před tím jsem tu možnost neměl, protože jsem sotva někam přišel a už jsem musel jít jinam v rámci soutěže nebo na byt, abych byl odpočatý na další program.

V pondělí dopoledne jsme se sbalili a pár hodin jsme ještě chodili po Antverpách, koukali na památky a čekali jsme na cestu domů.

13. Jaké dojmy si tedy odvážíš?

Byla to velká a pěkná akce a mrzí mě, že jsem neměl tolik času, abych si stihl všechno projít. Nicméně je to alespoň pádný důvod, abych jel i příští rok, protože je tam vždy co objevovat.


14. Co bys ještě rád udělat ve zbytku roku?

Rád bych uspořádal další akce jako je laser game, potom zmiňovaná stanovačka a samozřejmě bych rád pomohl s dalšími akcemi jako je Výročí JP ve Freeeku v Brně nebo Zvěřinec v Kotelně v Praze. Nicméně bych teď nerad něco sliboval, protože nikdo neví, kdy budou akce povoleny a zda na ně bude ve společnosti dostatečná nálada.

S tím bych také rád zmínil to, že jsem plánoval, že během konce dubna a v květnu budu dokončovat vysokou školu a státnicovat, ale bohužel teď nikdo neví jak to bude a je ve hře i to, že to vyjde na léto nebo na podzim, takže toho asi mnoho nestihnu, ale pokusím se něco vymyslet.

Někteří zahraniční mistři pořádají různé online streamy, ale upřímně nevím co bych na tu webku říkal a co bych dělal. Tohle není tak úplně pro mě, ale zkusím o tom ještě popřemýšlet nebo vymyslet něco jiného, co by šlo přes internet udělat.

15. A na závěr - jak si má pejsek udržet dobrou náladu, když musí být zavřený doma? Nějaká rada? :-)

Kdo má přítele nebo pána, tak by ho měl asi pořádně pozlobit a snažit se ho vytáhnout na zdravotní procházku do lesa nebo parku, aby se oba vyvenčili :D. Případně….pff...sám nevím...klidně pište rady. Napadají mě už jen hry, filmy, postelové hrátky...asi nemám moc fantazii, co :D? Možná bysme na to mohli uspořádat nějakou anketu. Jediná vzrušující věc, kterou mám v plánu jsou inline brusle ve dvou (zdravotní procházka na kolečkách).



Upřesnění Darka k cestě v souvislosti s Covid-19:

Setkal jsem se s různými řečmi, že jsme v této době nikam neměli jezdit a měli jsme celou akci na poslední chvíli zrušit, že tím ohrožujeme své okolí. Rád bych tu shrnul pár faktů:

- Vše bylo zaplaceno a domluveno dlouho dopředu a peníze by nám nikdo nevrátil.

- V té době bylo v ČR 5 oficiálně nakažených, ale v Belgii byli jen 2.

- Belgie nebyla zařazena mezi nebezpečné země a nebyl zákaz do ní cestovat ani se po návratu podrobit karanténě.

- Fun fact: v době pořádání Darklands byl v Brně motosalon s návštěvností 55 tisíc lidí a velkou mezinárodní účastí!

- Po návratu z Darklands organizátoři uvedli, že se potvrdilo, že tam bylo několik nakažených lidí. Ihned jsme tedy kontaktovali hygienu a řídili se jejich pokyny.

- Po čase jsem zaznamenal mírnou bolest krku, tak jsem na doporučení lékařky šel na bezplatný PCR test. Test vyšel negativní.


HTTP/1.1